Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Itthon
Támogatás ivartalanításra
2021. April 25.
Félmilliárd forintos keretösszeggel jelent meg pályázat kutyák azonosító chippel való ellátására, veszettség elleni oltásra, kutyák és macskák ivartalanítására. Kistelepülési önkormányzatok pályázhatnak.

Mindezt a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos, Gyopáros Alpár jelentette be, aki ismertette: a Magyar falu programon belül meghirdetett pályázaton egy-egy önkormányzat legfeljebb másfél millió forint támogatási összeget igényelhet. Elegendő idejük lesz a felkészülésre, hiszen a kiírásra két hónap múlva lehet benyújtani az első pályázatokat, majd az érintetteknek 30 napjuk van a beadott anyag véglegesítésére. Az utolsó benyújtási határidő július 18-a.

Az állatvédelemről indított internetes kérdőívre több mint 262 ezer válasz érkezett, ezekben a véleményüket elmondók kiemelt feladatként jelölték meg az ivartalanítási program kiszélesítését, a felelős állattartásra való felhívást és a civil szervezetek támogatását – közölte Ovádi Péter, a nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos. Elmondta: a pályázat célja, hogy az 5000 főnél kisebb állandó lakosságú településeknek segítséget nyújtson a nem kívánt állatszaporulat mérséklésére. A közelmúltban meghirdetett 500 millió forintos keret 14 ezer állat ivartalanítására elegendő.

A pályázat keretében az önkormányzat támogatást igényelhet, hogy segítséget nyújtson a település lakóinak kutyák és macskák állatorvos által elvégzett ivartalanítására, az állatok veszettség elleni védőoltására, valamint mikrochippel való megjelölésére.

 

PRINT LAPOK