Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Kult
Ők a VIDOR Fesztivál díjazottjai
2021. September 07.
Huszadik alkalommal rendezte meg a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház és Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata a VIDOR Fesztivált, mely határon innen és túl is egyre nagyobb népszerűségre tett szert.

A rendezvény az olykor zord időjárás ellenére igazi örömünnep volt, a szervezők több helyszínen közel 300 izgalmas programot kínáltak az ide látogatóknak, a hazai színházi vígjátéktermés minél szélesebb spektrumán át a szabadtéri koncertekig, filmvetítésekig, irodalmi ínyencségekig. A város is ünneplőbe öltözött, Nyíregyháza főterén mutatványosok és utcazenészek szórakoztattak, és ezúttal is helyet kapott a gasztronómia. A fesztivál eredeti célkitűzése továbbra sem változott: a vidámság és a derű mindenkié, vagyis a programok 90 százaléka ingyenesen volt látogatható – ami ezúttal is nagyban köszönhető a megnövekedett kormányzati és városi forrásoknak, valamint a helyi sikeres vállalkozóknak.

A zárónapon, szeptember negyedikén késő este összeült az ebben az évben újra Benedek Miklós, Kossuth-, Jászai Mari-díjas színművész, rendező, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok társulatának örökös tagja által vezetett, a Móricz Zsigmond Színház bérletesei közül kisorsolt civil zsűri, és megszületett az eredmény.

A díjazottak:
DOTTORE-DÍJ a legjobb nagyszínpadi előadásért: Nagyvárosi fények (Játékszín)
PIERROT-DÍJ a legjobb kamaraszínpadi előadásért: Határátlépések (Orlai Produkciós Iroda)
CAPITANOO-DÍJ a legjobb rendezésért: Szente Vajk (Nagyvárosi fények, Játékszín)
ARLECCHINO-DÍJ a legjobb férfi alakításért Nagy Sándor (Nagyvárosi fények, Játékszín)
COLOMBINA-DÍJ a legjobb női alakításért: Kiss Anna Laura (Love.hu, Fórum Színház)
BRIGHELLA-DÍJ a legjobb férfi epizódalakításért: Ötvös András (Határátlépések + Hogy szeret a másik, Orlai Produkciós Iroda)
SMERALDINA-DÍJ a legjobb női epizódalakításért: Szabó Veronika (Én, te, mi – haladunk a korral, Láthatáron Csoport)
PANTALEONE-DÍJ a legjobb díszletért: Rákay Tamás (Nagyvárosi fények, Játékszín)
PULCINELLA-DÍJ a legjobb jelmezért: Kovács Yvette Alida (Nagyvárosi fények, Játékszín)
HYPPOLYT-DÍJ életműdíj: Verebes István
VIDOR-KÜLÖNDÍJ a legkiemelkedőbb csapatmunkáért: a Játékszín teljes stábja (Nagyvárosi fények, Játékszín)

Az idei VIDOR Fesztivál színházi versenyprogramjának díjazottjait a fesztivált szervező Móricz Zsigmond Színház igazgatója, Kirják Róbert idén is személyesen keresi majd fel, hogy otthoni előadásukon, saját közönségük előtt adja át nekik méltán megérdemelt elismeréseiket.

 

PRINT LAPOK