Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Üzlet
Kutat-fejleszt a Continental
2021. June 24.
Bővíti kutatás-fejlesztési központjainak kapacitását a Continental Automotive Hungary Kft., a 4,2 milliárd forintos beruházáshoz a magyar kormány egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt.

A beruházással Budapesten és Veszprémben összesen 70 új, kifejezetten magas hozzáadott értékű munkahely jön létre.

A német tulajdonú Continental a világ valamennyi nagy autóipari gyártója számára magas minőségben állít elő a menetbiztonsági rendszerekhez kapcsolódó szenzorokat. A vállalat mostani új, high-tech beruházása a mesterséges intelligencia és a szoftverfejlesztéshez kapcsolódik, amelyben új szenzorok és a hozzájuk kapcsolódó funkciók kifejlesztése zajlik. Mindez annak érdekében történik, hogy a kifejezetten magasan automatizált vezetés alapjai minél előbb létrejöhessenek, és ebben a magyar mérnököknek minél nagyobb szerepük lehessen.

Lóránd Balázs, a főként exportra termelő Continental Automotive Hungary Kft. mesterségesintelligencia-fejlesztő központjának vezetője a vállalat jövőképéről elmondta, az utakon olyan járművek fognak közlekedni, amelyek intelligenciája már képes lesz a lehetséges baleseteket megakadályozni, így nem lesznek közúti halálesetek. Ennek a megvalósításában Magyarországnak fontos szerep jut: a veszprémi fejlesztő központjuk közlekedésbiztonsági eszközöket gyárt, a budapesti mesterséges intelligencia fejlesztési központban pedig a mesterséges intelligencia felhasználásával okos szenzorok, kamerák továbbfejlesztésére fókuszálnak. Ezek a megoldások vezetnek majd el az önvezető autók létrehozásához.

A Continental hazánkban hét gyárral, egy gumiabroncs kereskedelmi központtal és egy mesterséges intelligencia fejlesztési központtal van jelen, s több mint nyolcezer munkavállalót foglalkoztat.

A négyezer is több dolgozót foglalkoztató Continental Automotive Hungary Kft. a világ meghatározó autógyárai számára gyárt autóelektronikai részegységeket és mikroelektronikai áramköri modulokat, kimagaslóan fejlett és innovatív technológiákat alkalmazva a járműelektronika szinte minden területén. Termékpalettáján egyaránt szerepelnek elektromos vezérlőegységek, meghajtó rendszerek, mechatronikai rendszerek, kijelzők és infotainment rendszerek.  Emellett működteti a Continental Mesterséges Intelligencia Fejlesztési Központot is.

PRINT LAPOK