Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Panoráma
Farkasfalka Füzéren
2020. September 20.
Öttagú farkasfalkáról készített videofelvételt pénteken hajnalban Horváth Jenő, Füzér polgármestere a falu határában. Az egyperces felvétel egy erdőszéli réten készült, s jól kivehetők rajta a bóklászó állatok.

 

 

A polgármester – aki egyben gazdálkodik is a környéken – emlékeztetett rá, hogy tavaly júniusban egy növendék borjúját gyilkolták meg a ragadozók, de az elmúlt hónapokban a helybeliek több alkalommal is összefutottak farkasokkal.

A zempléni Füzér egyébként korábban kinyilvánította, hogy farkasbarát településsé szeretne válni. Akkor a polgármester úgy nyilatkozott: mivel az utóbbi években érezhetően megtelepedtek a nagyragadozók – a farkasok és a hiúzok a környéken, ezért a 430 lakosú település önkormányzata úgy határozott, 3500 hektárt nyilváníttat vadászati szempontból különleges rendetetésű területté a város határában, mely intézkedéssel a farkasok és hiúzok életterét szeretnék védeni. Ezzel együtt azt is kezdeményezték, hogy az ilyen helyeken a farkasok által okozott kár kifizetése váljon egyszerűbbé és gyorsabbá.

PRINT LAPOK