Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Üzlet
A Bosch gigafejlesztése
2021. July 22.
Tovább fejleszti maklári üzemét a Bosch Automotive Steering Kft.; az 52,5 milliárd forintba kerülő három beruházásnak köszönhetően 180 új munkahely jön létre, 12,250 milliárd forint kormányzati támogatással.

A beruházások felölelik a Bosch teljes működési struktúráját a kutatás-fejlesztéstől a termelésig; az újgenerációs elektromos kormányművek gyártása is ide kerül, emellett új, globális feladatokat ellátó szolgáltatóközpontot is létrehoznak.  A Bosch Automotive Steering Kft. az egyik legnagyobb cég Magyarországon, 15,5 ezer embernek ad munkát hazánk több településén.

Michael Zink, műszaki ügyvezető igazgató értékelése szerint a három, a cég jövőjét meghatározó beruházás egyszerre erősíti a vállalat jelenlétét Magyarországon és járul hozzá szerepének megerősítéséhez a járműiparban. Évente három millió kormányrendszert szállítanak több mint száz gyártónak, az új beruházásokkal pedig a következő öt évben megduplázzák a gyártási volument.

A Robert Bosch Automotive Steering Kft. kormányműveket, kormányoszlopokat, kormánytengelyeket és felújított alkatrészeket szállít személygépjárművek és tehergépjárművek számára egyaránt. A maklári gyárban 2015 májusában indult el az elektromos kormányművekhez készülő fogaslécek és kormányanyák sorozatgyártása. Mostanra a két telephelyről évi több mint kétmillió kormánymű kerül ki, ezek többsége a legkorszerűbb, környezetbarát EPS típus. 

A német tulajdonú vállalatok alkotják a legnagyobb beruházói közösséget Magyarországon. A kétoldalú kereskedelmi forgalom 16 százalékkal nőtt az idei év első négy  hónapjában, a magyar export bővülése 19 százalék.

A külgazdasági és külügyminiszter tájékoztatása szerint jelenleg 1700 milliárd forintnyi beruházás zajlik Magyarországon, amelyhez a kormány 474 milliárd forint támogatást biztosít tavalyi döntések alapján. Az 5,5 százalékos idei gazdasági növekedés eléréséhez kellenek a nagy nemzetközi vállalati beruházások - amilyen a Bosché -, amelyek az exportteljesítmény növeléséhez is hozzájárulnak, továbbá a kis-, és középvállalatoknak hosszú távú keresletet jelentenek termékeik, szolgáltatásaik iránt.

PRINT LAPOK